Rendszeres olvasók

2012. augusztus 8., szerda

Nem túl rózsaszín felhők


Vedd meg! (Még mindig az első 20 hét)
Dehogy vedd meg!!!! Semmit!!! A kismama naplón valamint a baba fejlődését követő képes könyvön kívül a világon semmit ne vegyél meg, mert a cuki rózsaszín rövid ujjú bodyról kiderülhet hogy Január közepén semmi hasznát nem látjátok. Ne ruházz be „így neveld a gyereked” , „így lesz okos babád” „így lesz sok tejed” és még sorolhatnám miféle könyvekre, mert ezek sokszor egymásnak ellent mondó dolgokat írnak le, és egyszerre azon kapod magad, hogy nem tudod, mit is vegyél meg, és mi az ami fölösleges. Viszont ahogy gondozásba vesznek, a váróban lesznek olyan veled egyidős kismamák, akikkel érdemes pár szót váltani. A közös pont a baba, aki miatt mindketten oda jártok, nekem azt hiszem életre szóló az barátság, amit így kötöttem anno. Nem mondom, hogy lesz 50 barátnőd, de egy-kettővel biztosan találsz közös hangot. Én még szerencsével jártam egy internetes weblapon a összejött csoporttal is, nagyon jó a kapcsolatunk azóta is. A most épülő kapcsolatokra azért van szükség, hogy ne érezd úgy, magadra maradtál, mikor pihenőre küld az orvos, és a baráti körben épp csak neked lesz gyereked, és sokan elmaradnak mellőled. Igen, sokan fognak úgy elpárologni, mint hó a tavaszi napon, hiszen nagyon kevesen lesznek őszintén kíváncsiak arra, hogy épp az elmúlt héten mitcsinált a kis pocaklakód. Egy darabig bizony csak erről fogsz beszélni, és ezt csak a legedzettebbek, és a hasonló delíriumban lévők viselik csak el. :)
A szabadságolás egyik kedvező érdeme, hogy élvezheted a lakásod, ami most már otthon is lehet, ha eddig csak arra használtad, hogy aludj benne két munkanap közt. Ideje felfedezni, hogy miféle kreatívság lakik benned, és teret adni a művészi oldaladnak, legyen szó kötésről, horgolásról, varrásról, vagy festésről. Most már tervezheted a babaszobát, és azt is, hogyan tudod kevesebb pénzből megoldani, mert rengeteg ötlet van az interneten. Ha még nincs, szerezz be internetet!! Kincset ér! A védőnő már legalább egyszer volt nálad, érdemes venni egy noteszt, amibe bele írod, amiket kérdezni szeretnél tőle, mert a kismama agy bizony olykor rendesen kihagy....
A vásárlással véleményem szerint meg lehet várni a harmincadik hetet, akkor már biztosan tudjátok a baba nemét, esetleg a nevét is, és akkor szépen föl lehet kerekedni és vásárolgatni. Hogy mit, arról megint sok ötletet kaphatsz ismerőstől, rokontól, és a védőnőtől is. Ne vegyél fél vagon baba ruhát, mert a kicsinyed élete első két évében olyan rohamosan fog nőni, hogy nagy mennyiségű ruhatárából lesznek sosem használt darabok! Én nem teszek közzé listákat, mindenkinek a saját belátására bizom, kihez fordul.

Válassz!!! -orvosok és egyéb függelékek (20-36 hét)
A terhességel együtt jár a szülés is, azaz ott lesznek a párodon kívül még ketten. Az egyik az orvos, a másik a szülésznő. Itt megint csak az ember a terhes tanácsadáson szerzett tapasztalatait kamatoztatja, vagy ha megszüntették a lehetőséget, annál szül, aki épp ügyel. Gyerekorvost is választhatsz,érdemes a védőnő vagy a többi anyatárs véleményét kikérni. Nekünk 8éve van egy isteni gyerekdokink, és az előző is ilyen volt , csak a költözés miatt váltottuk le. A rokonságban nálunk nagy divat a keresztelés, amiből hatalmas sértődések szoktak lenni, így jó előre letisztázni, hogy kit választotok, akinek a hivatalos forma szerint erkölcsileg és szellemileg, és esetenként anyagilag kell őt támogatni. A keresztszülő kötelességeiről akkor írok, ha van rá igény.
A kihordott terhesség után hátra van a nagy kaland a szülés. Erről rengeteg ismeretet és tapasztalat megosztást kaptok, ha kéritek, ha nem... A nagy munka a tiétek, és bárhogy is, de ti attól a naptól szülők lesztek. Anya és apa, már nem csak jelöltek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése